Çizginin Dışında Bir Kitap: Outliers(Çizginin Dışındakiler)

MediaCat yayıncılık tarafından çıkarılan ve Malcolm Gladwell imzalı Outliers -Çizginin Dışındakiler son zamanlarda okuduğum en ilginç kitaplar arasında yerini aldı. Aslında çok uzun zaman önce adını duyduğum fakat anca okumaya fırsat bulabildiğim bu kitapta başarının çok ilginç bir yol izlediğini görüyoruz.

Bu zamana kadar okuduğumuz pek çok kişisel-gelişim kitabı ez cümle bize benzer şeyler söyledi. Başarılı olmak için çok çalış, network elde et, pes etme, hatalarından ders çıkar vs vs vs…

Fakat hiçbiri doğduğumuz ayın bizi iyi bir sporcu yapıp yapmadığını belirleyebilcek bir potansiyeli olduğunu, uyruğumuzun matematik başarımızı etkileyebilceğini belirtmedi..

Bu anlamda baktığımızda Outliers’ın adı gibi çizgi dışı bir kitap olduğunu söylemek mümkün. Gerçek hikayeler ile başarının görünmeyen taraflarını ele alan bu kitap sizi memnun edebilceği gibi, aklınıza pek uygun düşmeyebilir de. Zira kitaba başlayan ve fikirlerine ters düştüğü için yarıda bırakmış pek çok kişi de etrafımda bulunmakta.

Yine ve yeniden en güzeli gerekli araştırmaları yapıp kararı kendinizin vermesi olacaktır. Kendi adıma kitabı okumaya değer, klişeleşmiş kişisel-gelişim kitaplarından farklı ve alt metninde çok özel anlamlar barındıran bir şekilde değerlendiriyorum.

Bol okumalı günler…

Leave a comment