Yenilikçi ve Öncü Hizmetleri ile: GE Healthcare

Bir biyoloji/işletme mezunu olarak derslerimde sıkça duyduğum GE, marka değerini üniversite öğrencileri gözünde yüksek düzeyde devam ettiren bir kurum.

1948 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet gösteren Dünya’nın en büyük enerji markalarından biri olan General Electric 2004 yılında GE sağlık olarak iş kollarını büyüttü. Türkiye’de 2008 yılında faaliyete başlayan ve EAGM bölgelerinden Türkiye’yi merkez kabul eden Sağlık birimi İstanbul ve Ankara’daki ofisleri ile sağlıkta erken teşhis ve güven vaad ediyor.

ge healthcare ile ilgili görsel sonucu

 

Erken teşhisin hayat kurtardığını bildiğimiz ve çıkabilecek her umuda tutunduğumuz hastalıklarımız GE’nin kalite ve teknoloji bakımından rakiplerinin üstünde olduğu tıbbi cihazlarla saptanmakta.

ge healthcare ile ilgili görsel sonucu

SenoBright Mamografi cihazı ile günümüzün en yaygın hastalıklarından meme kanseri teşhisinde hassas ve yüksek konsantrasyonlu çekimler yapılıyor. Çekim süresinin hem manevi hem de maddi açıdan çok önemli olduğu bu alanda bahsi geçen cihazlar 10 dakikadan kısa bir sürede sonuç vermekte.

Daha aşina olduğumuz ve sesinden ürktüğümüz MR cihazları ise GE Healthcare markası ile “silent scan” teknoloji olarak geçen ve hastayı daha sessiz ve normal bir ortamda rahat ettirecek şekilde düzenlenmiş durumda. Normal bir MR’ın desibelinin bir rock konseri desibeline eşdeğer olduğunu belirten GE cihazlarının bunu sıradan bir ortam desibel çizelgesine indirdiğini belirterek, hastalarına çekim anında güven ve konfor sağlıyor.

Yükselen teknoloji ve yeni bir umut olan PET/CT cihazları ise Q-Clear teknolojisi adı altında farklı açılardan GE’nin yüksek kalitesini gösterdiği ürünlerinden biri. Sadece kanser değil, epilepsi ve bilumum nörolojik hastalıkların teşhisinde kullanılan PET cihazları FDG adında özel radyoaktif ilaçlar eşliğinde kullanılıyor.

ge healthcare ile ilgili görsel sonucu

Son olaraksa SenoClaire teknolojisi adı altında üç boyutla görüntelemeyi üst düzeye çıkararak radyologlara büyük kolaylık sağlayan cihazlar ise GE’nin yine en gözde ürünlerinden.

Güven ve umudun bir insan için en çok ihtiyaç duyulduğu bu anlar kimsenin yaşamasını istediğimiz anlar olmayacak. Fakat dünya dönmeye devam ettikçe, bazı hastalıklar tehlikelerini insanoğlu için var ettikçe GE gibi yenilikçi ve yüksek teknolojiyi endüstrinin merkezine yerleştirmiş şirketler bizlere umut aşılayacak.

 

Referanslar:

GE Türkiye Sitesi

GE Healthcare Wikipedia

GE Türkiye Kariyer Sayfası

Google Görseller

Almış olduğum Neuroscience dersleri

 

İyi okumalar…

 

 

Leave a comment